Hör vi ihop?: Engelska

Strukturen Hör vi ihop? är väldigt populär i min klass i engelskundervisningen. Det är ett enkelt och tacksamt sätt att få alla elever aktiva och att få alla elever att TALA engelska. De tycker att det är väldigt roligt och alla vågar vara med. På korten finns en fråga och ett svar. Eleverna går runt och ställer frågan till varandra. Båda eleverna måste fråga på engelska och båda måste säga svaret, innan de får gå vidare. Om de hör ihop fortsätter de leta tillsammans till de har hittat alla i sin grupp. Som avslutning säger läraren frågan till varje grupp som får svara tillsammans. Några exempel på kort vi har är What’s your name?, What time is it? och What are you wearing?. Enkelt att göra till just det ni arbetar med!

IMG_1444IMG_1445

What’s your name? MALL

What time is it? MALL

What are you wearing? MALL

What’s the weather like? MALL

Numbers MALL

What day is it? MALL

 

4 kommentarer

 • Lotta Nilsson

  Det här är en övning jag arbetat med i många år. Fond your twin! Jag har skrivit namn, ålder, var personen bor och färgen på cykeln. Korten är snarlika så man måste verkligen fråga sin kamrat om allt. Mina elever älskar den.😊

  • Kul att höra! Våra elever älskar också övningen, det är härligt att se att de lär sig medans de har roligt!

  • Annette Strömberg

   Hej! Jag fattar inte riktigt hur man gör?

   • Hej!
    Prova kolla i detta inlägg där vi förklarar mer grundligt hur övningen går till https://kooperativt.com/2016/05/07/struktur-hor-vi-ihop/

    Men strukturen går ut på att försöka hitta kompisar i klassen som har samma som du själv har genom att samtala med varandra.

    I exemplet i inlägget handlar det om att hitta en (eller flera kompisar) som har samma kort som du. Det enda sätt du kan hitta dina kompisar är att använda/prata engelska och fråga runt. I detta fall “What’s your name?” och kompisen svarar på frågan “My name is…” och ställer sedan frågan “What’s your name?” Har ni samma namn har ni hittat ert par, har ni olika får ni gå åt varsitt håll och fortsätta tills ni hittar ert par.

Lämna ett svar