Vad vi inspireras av: SFA och dr. Slavin

Flera har frågat var vi får övningar eller inspiration för Kooperativt Lärande. Vi har använt flertalet källor för hur vi ser på Kooperativt Lärande och vad begreppet innebär för oss. Vi kommer publicera de främsta av dessa under veckorna som kommer. En av de många som vi tagit inspiration från är dr. Robert E. Slavin som är grundare för Success For All (SFA) och för SFA-Foundation. Han har skrivit massor med forskningsartiklar om “Cooperative Learning” sedan tidigt 70-tal. Han har även publicerat boken “Cooperative Learning: Theory, Research and Practice” som tar upp det mesta inom KL med teorier och forskningsresultat kring effekten av KL i USA och internationellt.

Han har en föreläsning kallad “Cooperative Learning: Making Groupwork Work” på youtube som vi rekommenderar för de som vill “grotta ner sig” i Kooperativt Lärande och hans SFA-program. Runt 13.00 in i klippet berättar Robert om vad som gör att Kooperativt Lärande fungerar och vad som behövs för att få ökad måluppfyllelse med KL.

Lämna ett svar