Vad vi inspireras av: David & Roger Johnson

Bröderna David & Roger Johnson har varit med ända sedan 1970-talet som framstående forskare inom Cooperative Learning, mellan dem finns hundratals studier och metastudier (bl.a denna!) om effekterna av KL. Inte nog med det, de har skrivit flertal böcker som blivit klassiker med åren (vissa av dem är inne på åttonde upplagan eller högre!)

David W. Johnson är professor i Utbildningspsykologi och hans bror Roger T. Johnson är professor i Utbildningsvetenskap med fokus på läroplaner vid universitetet i Minnesota.

Tillsammans driver de “Cooperative learning Center” som verkar för att lära ut och sprida Kooperativt Lärande till alla som vill lyssna. De har årligen seminarier och workshops för lärare och kollegor.

I videon under berättar David & Roger om hur de ser på Kooperativt Lärande och funderar kring hur det kan vara så att forskning visar så tydligt att KL ger större effekt så går skolan åt andra hållet med mer individuellt arbete och tystare klassrum. Vi på kooperativt.com frågar oss samma sak!

 

Lämna ett svar