Skriv, byt, matcha: Sekvensbilder

Efter att ha fått tips i vår facebookgrupp testade jag och Jennie strukturen Skriv, byt, matcha med hjälp av sekvensbilder. Som vanligt så modellade vi strukturen, denna gång med hjälp av elever. Därefter delade vi in eleverna i heterogena grupper om 3. Eleverna fick i sina grupper:

1. Titta på sekvensbilderna och diskutera i vilken ordning de ska ligga
2. Lägga sekvensbilderna i ordning
3. Skriva en mening till varje bild
4. Blanda bilderna och lägga dom upp och ned

När dessa fyra punkter var avklarade fick eleverna signalera att de var klara. Vi hjälpte då eleverna att hitta en annan grupp som också var färdiga. Eleverna bytte bord med varandra. Vid det nya bordet skulle eleverna:

1. Läsa meningarna
2. Titta på bilderna och para ihop dessa med rätt mening
3. Komplettera varje bild med en ytterligare mening som passar till bilden
4. Blanda korten och lägg upp och ned

Därefter (om tid finns) kan ytterligare bordsbyten ske, detta hann bara några enstaka grupper med. Som avslut fick varje grupp gå tillbaka till sitt “start-bord” för att se vad de andra grupperna lagt till för meningar.


Lektion: Svenska – Helklass
Årskurs: 1
Hur?: Heterogena grupper om 3


 

Lämna ett svar