Bingo: Geometriska former

Jag har använt mig av strukturen Bingo för att repetera geometriska former. Jag förändrade lite i strukturen för att den skulle passa mina elever bäst. Jag började med att modella strukturen tillsammans med en av eleverna för att eleverna skulle veta hur man skulle göra. Därefter delade jag ut en bingobricka till varje elev. Eleverna fick titta på brickan och se vilka de kände igen och sedan diskutera tillsammans med en kompis om vilka former de kände igen och vad de hette. Efter en stund fick eleverna vandra runt med sin bingobricka med uppsträckt hand. När de träffade en kompis som också hade uppsträckt hand gjorde de high five med varandra. Därefter frågade de varandra om de kunde namnge någon geometrisk figur, om de kunde det fick man skriva kompisens namn, annars fick man vandra vidare på jakt efter en ny kompis.

IMG_1131

Den som först lyckades fylla sin bingobricka med namn fick ringa i en klocka. Detta signalerar att alla ska samlas på mattan igen. Vi gick sedan igenom bingobrickan “Jag ser att du fick hjälp av Elin på denna figur, Elin kan du berätta vad figuren heter?” och “Denna figur fick hjälpe Philip dig med, kan du själv berätta vad den heter?”. På så sätt synliggjorde jag för alla elever att de varit delaktiga att hjälpa kompisen att få bingo. Det var en vinst för alla och inte enbart för eleven som fått bingo. Alla kompisar hade ju hjälpt till att förklarat!

 

En kommentar

Lämna ett svar