Fyrfältare: homonymer

Denna vecka har vi arbetat med homonymer, ord som sägs och stavas på samma sätt men har olika betydelser. Jag läste en bok med homonymer och roliga rim. Utifrån boken listade vi tillsammans ned ord och pratade om de olika betydelserna för samma ord.

 I lärparen fick de sen arbeta med fyrfältare. De valde ett ord ur listan och skrev det i mitten. Sen skrev de en förklaring på vad ordet betyder, ritade bilder till orden, satte orden i meningar och berättade var de hört ordet eller när de använder ordet. Det blev väldigt bra funderingar och diskussioner kring orden. De befäste kunskapen och utökade ordförrådet genom att bearbeta orden på detta sätt.

När vi hade arbetat ett bra tag lyfte vi orden i klassen och paren fick redovisa sina ord.

3 kommentarer

Lämna ett svar