Basgrupper i åk 1: Gå igenom läxa

Då vi är klara med vår läsebok har vi nu testat att ha en annan slags läxa, då många elever tycker om att få med saker hem. De får även möjlighet att göra den lilla läxan i skolan. Den här veckan handlade det om vokaler, då vi jobbar med det. De fick en text (i tre nivåer) i sin Alfabetsbok. I texten skulle de ringa in alla vokaler. Innan de fick läxan hade vi gjort en likadan uppgift i lärpar i klassen. Idag gick vi igenom läxan i våra basgrupper. De fick visa varandra hur de hade gjort och hjälpte varandra att kontrollera att de hade hittat alla vokaler. De som glömt sin läxbok hemma fick kontrollera att kompisen gjort rätt. Om någon hade glömt att göra läxan gjorde de den tillsammans i basgruppen. Detta var en bra uppgift för basgrupperna och något vi kommer att göra igen. Jag kunde gå runt och lyssna och märkte att det här med vokaler har satt sig bra hos de flesta. De hjälpte varandra och när någon glömt en vokal påpekade de det på ett bra sätt. Det märks att de börjar bli vana vid att arbeta tillsammans.

Lämna ett svar