Två löser ett problem: stavning

När vi övar på att stava ord använder vi oss av strategin två löser ett problem.

Läxan har varit att träna på ord med ng-ljud. De har skrivit ner orden enskilt som jag har läst upp. I par jämför de sina ord och diskuterar hur orden ska stavas. Om de är osäkra har de texten med orden de tränat på framför sig för att kontrollera. Vi har ingen rättstavning där de sätts på prov och kontrolleras hur många rätt eller fel de har, utan detta är ett sätt att bearbeta och öva vidare på ord de har arbetat med hemma. Här tränar vi också på att ha en god ton mellan varandra och förklara strategierna bakom hur ord stavas för varandra. Jag går runt och får en bra uppfattning på hur det går för dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s