Boksläpp närmar sig!

Snart är den här! Boken vi (Niclas, Anneke, Lisa och Jennie) har jobbat med det senaste året. Det har varit otroligt givande och roligt och kämpigt och spännande – och det känns så bra att äntligen få dela den med er! Boken släpps på Studentlitteratur i början av september 2017.

I Grundbok i kooperativt lärande – vägen till det samarbetande klassrummet får du möta ett förhållningssätt som leder till inkludering, elevaktivitet, engagemang, social utveckling och lärande. Genom att eleverna arbetar utifrån samarbete och drar nytta av varandras kunskaper ökar både måluppfyllelsen och deras sociala sammanhållning, samtidigt.  

Boken ger dig flera strategier och strukturer med fokus på samarbete och flerstämmighet så att eleverna kan utveckla språk, kognitiva förmågor och relationer. Kooperativt lärande utgår från ett kommunikativt och relationsinriktat perspektiv och är ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt som stärker läraren som ledare i klassrummet.

Boken beskriver den gedigna forskningsbakgrund och lärandeteori som ligger till grund för kooperativt lärande. Vidare beskrivs hur lärare praktiskt kan använda samarbetets kraft i sin undervisning. Kooperativt lärande gynnar både läraren och eleverna och kan användas från förskolans senare år, i grundskolan och vuxenutbildning.

Grundbok_i_kooperativt_lärande_v5

6 kommentarer

 • Agneta Isaksson

  Vilket härligt omslag!
  Det ska bli så spännande och kul att få bläddra för hand och inte bara läsa på skärm.
  1000 tack för förtroendet att få korrläsa och komma med kommentarer.

 • Pingback: Grupper i kooperativt lärande | Kooperativt Lärande

 • Går det att förhandsbeställa boken på något sätt. Skulle behöva ett gäng till min skola eftersom vi ska driva ett utvecklingsarbete kring kooperativt lärande. Tack för hjälpen på förhand!

  • Hej!
   Vad roligt att ni ska driva ett utvecklingsarbete kring KL!
   Vi försöker få svar från Studentlitteratur gällande den frågan! Återkommer så fort vi vet något!

   /Lisa

 • Hej!
  Jag är jättesugen på denna bok men undrar när den finns tillgänglig i handeln?

  • Vi fick just veta att den nu kommit i lager på studentlitteratur, så nu borde den gå att köpa i handeln när som helst =)

Lämna ett svar