Lärgrupper åk 3

Så här i början på terminen arbetar vi mycket med att skapa ett gott klassrumsklimat och vikänsla.

Här är en samarbetsövning. I sina lärgrupp så skulle de skapa något med hjälp av majskuddar. Först skulle de komma överens om vad därefter skapa. De skulle se till att alla var delaktiga och alla skulle komma till tals.
Några lärgrupper kom fram till en gemensam skapelse andra kompromissade.
Resultaten blev väldigt bra. Varje lärgrupp fick berätta hur de hade arbetat, vad de hade skapat och om det var något de skulle tänka på till nästa gång för att samarbetet skulle gå ännu bättre. Grupperna fick också berätta vilka tips de hade fått från de andra grupperna som de också skulle tänka på.
Varje lärgrupp har också satt upp regler för hur de ska ha vid sina bord för att skapa trivsel. Väldigt kloka tankar.

En kommentar

Lämna ett svar