Inspireras: Enheter i geometri

Vi har arbetat med strukturen “Inspireras”  för att repetera och befästa kunskapen kring olika geometriska begrepp.

I sina arbetsgrupper började de med att sortera olika begrepp som volym, längd, hastighet, vikt, tid m.m. med hjälp av olika bilder och uttryck. De fick sortera så som de tyckte det skulle vara. När de var överens och nöjda med sin lösning gick vi över till nästa del i övningen. De roterade till de andra gruppernas lösningar och fick fundera på hur de hade gjort och varför. De såg olika tolkningar och fick igång diskussionen kring begreppen. De tog ideér från de andra och återvände till sin lösning och gjorde ändringar.

    

Det var en grupp som inte riktigt kom ihåg vad volym var men efter att ha gått ett varv blev de påminda om vad volym är.
Genom att diskutera och ta del av andras kunskap så minns de bättre. Därefter lyfte vi hur de hade resonerat och varför.

 

Läs mer på http://klassrumsglimtar.blogspot.se/

Lämna ett svar