Kooperativ lärande växer!

För varje månad som går bara växer intresset för kooperativt lärande. Det märks när vi pratar med lärare, i vår Facebook-grupp och att de kurser som vi på kooperativt.com håller är fullbokade. Fler och fler skolor önskar även uppdragsutbildningar i kooperativt lärande, nu mer än någonsin tidigare.

Senaste veckorna har kooperativt lärande uppmärksammats i flera tidningar. Till exempel Sydsvenskan x2, Tididningen Grundskolan och Pedagogiska magasinet med recensioner och inlägg där lärare beskriver hur de arbetar med kooperativt lärande.

På senaste månaden har även flera föräldrar hört av sig till barn där skolan arbetar med kooperativt lärande. De har beskrivit hur positivt de tycker att arbetssättet är för deras barn och att det givit så mycket glädje och kunskap.

Om två veckor hålls den första nationella konferensen om kooperativt lärande i Sverige där pedagoger samlas från norr till söder för en dags kompetensutveckling i Stockholm. Vi tror kooperativt lärande är här för att stanna. För att fira detta och för att sprida kooperativt lärande till fler har vi startat en tävling i vår Facebook-grupp där vi uppmanar lärare att dela med sig vad de gör i sina klassrum i ett inlägg. Tre vinnande bidrag väljs ut och vinsten är en sprillans ny bok Kooperativt lärande i praktiken. Kom in och bidra!

Lämna ett svar