Kurser hösten 2020

Terminen lider mot sitt slut. Det blev en annorlunda termin. En del kurser blev av som vanligt och en del blev digitala – väldigt lyckat men lite annorlunda! I höst hoppas vi kunna genomföra alla kurser på plats, men går inte det kommer de genomföras digitalt. I höst har vi fem steg 1-kurser, en steg 2-kurs och en kurs i kooperativt ledarskap. Hoppas vi ses!

Tvådagarskurs – steg 1

Vill du lära dig med om kooperativt lärande och hur det kan användas för att skapa ett demokratiskt klassrum med aktiva elever som stöttar varandra att lära? Boka in dig på någon av höstens tvådagarskurser! Det blir två dagar fulla av kooperativt lärande i både teori och praktik.

Stockholm 10-11 september (överflyttad från vårterminen så denna är fullbokad)

Stockholm 7-8 oktober

Göteborg 5-6 november

Helsingborg 16-17 november

NY: Digital kurs utspridd på två tillfällen med uppdrag emellan. Kursdatum: dag 1 – 13 november, dag 2 – 8 februari 2021.

Vad var extra bra? ”Engagemanget, innehållet, upplägget, aktiviteten, diskussionerna, stämningen.”

Vad var extra bra? ”ALLT! Duktiga föreläsare som visste vad de ville, struktur, bra med indelningen av grupper, att vi fick prova på mycket, chans att diskutera.”

Lärde du dig något nytt? ”Jag lärde mig massor av nytt! Bra saker som jag kan använda direkt i undervisningen och i utvecklingsarbetet.”

Fortsättningskurs – steg 2

Har du redan gått kurs i kooperativt lärande eller jobbat med det med elever ett tag? Känner du att du vill ta nästa steg och också få verktyg för att stötta kollegor? Då är fortsättningskursen för dig! En tvådagarskurs där dag 1 fokuserar på din egen utveckling som pedagog och dag 2 fokuserar på att stötta kooperativt lärande på din skola.

Stockholm 20-21 oktober

”Det var kanon att få dela erfarenheter med andra som kommit en bit på vägen och få konkreta tips av kollegor. Jag fick med mig mycket kring implementering och vad som krävs för att lyckas.”

”Vill också passa på att skriva att vi är supernöjda med kursen! Vi har gått både steg 1 och steg 2. Jättebra upplägg, innehåll och proffsiga föreläsare.”

Kooperativt ledarskap

Kooperativt ledarskap är en endagsutbildning för rektorer, utvecklingsledare och förstelärare där du får verktyg för att leda en kooperativ skola.

Stockholm 9 november

”Det som var extra bra var chansen att få diskutera implementering av KL med andra som är i samma sits. Jag fick många nya synvinklar och idéer.”

2 kommentarer

  • Birgitta Husing Ranerfors

    Har ni någon utbildning riktad mot förskolan

    • Hej Birgitta! Vi har haft deltagare från förskola på steg 1-kursen som tyckt att det har varit bra, även om den är mer riktad mot skola. Det går att boka workshops till er förskola om ni vill det, läs mer under rubriken ”Boka oss”. Det kommer också ett nytt digitalt utbildningspaket till förskolan snart, med inspelad föreläsning, uppdrag att genomföra och implementeringsstöd. Mer info kommer här på bloggen snart! Mvh, Jennie

Lämna ett svar