Dags för vårtermin 2021

God fortsättning kära kollegor! Vi lämnar ett omtumlande år bakom oss och blickar framåt mot en ny termin. Något annorlunda blir det nog även i vår, men förhoppningsvis går vi mot mer “vanliga” tider. I detta inlägg finns lite tips på uppstartsövningar och länkar till inlägg som kan ge stöd i det kooperativa arbetet under terminen.

Uppstartövningar (som även går att använda när som helst)

Hör vi ihop med t.ex. vinterbilder, se exempel HÄR.

Karusellen med sinnen kring vintern eller jullovet, se exempel HÄR.

Tärningsquiz med repetitionsfrågor från hösten, frågor om vintern/lovet/jul och frågor som väcker nyfikenhet inför vårens teman.

Speed-dating med frågor kring vintern, lovet, vårterminen eller lära-känna-frågor.

När vi måste hålla mer avstånd kan en parpromenad vara bra att använda.

Intervjua varandra! Se exempel HÄR

HÄR finns tips kring första veckorna.

Här finns inlägg med gruppstärkande övningar och kooperativa lekar.

Uppdrag

Om du och dina kollegor vill stötta varandra i att komma igång med kooperativt lärande finns tre uppdrag ni kan arbeta med: Uppdrag 1, uppdrag 2, uppdrag 3.

Fritids, förskola och förskoleklass

Jobbar du på fritids, i förskola eller förskoleklass? Här finns lite inlägg för dig: Fritids, lekgrupper, lärpar i förskolan, EPA i förskolan

Praktiska ämnen

Jobbar du i praktisk-estetiska ämnen? Även om du kan inspireras av alla inlägg så finns det några specifikt för er (det kommer fler under våren). IDROTT, SLÖJD

Kurser och böcker

I vår blir de flesta kurser digitala, vilket fungerar väldigt bra! Vi har en tvådagars steg 1-kurs uppdelad på två dagar så att deltagarna hinner testa saker mellan tillfällena. Vårens datum är: Dag 1 9 februari och dag 2 19 april. Läs mer HÄR.

För er som redan gått steg 1 och har kommit igång har vi en fortsättningskurs den 6-7 maj, läs mer HÄR.

För er som har gått både steg 1 och steg 2 har vi i vår första steg 3-kurs, vilket vi är väldigt glada över! Den 29 mars är det dags, läs mer HÄR.

För skolledare, rektorer och utvecklingsledare har vi en kurs i Kooperativt ledarskap den 26 april, läs mer HÄR.

Vill du läsa mer om kooperativt lärande finns mycket att läsa och inspireras av här på bloggen, klicka runt bland strukturerna och klassexemplen för att hitta något som passar dig! Det finns också tre böcker du kan läsa för att lära dig mer: Grundbok i kooperativt lärande, Kooperativt lärande i praktiken och Kooperativt lärande i förskolan och skolans första år. Lycka till!

Kom ihåg: Våga testa, börja smått och ta hjälp av varandra!

Lämna ett svar