Nyhet! Kooperativt lärande i praktiken – grupputveckling och ledarskap

Nu har vi glädjen att presentera vår nya bok: Kooperativt lärande i praktiken – grupputveckling och ledarskap.

Efter att vår första praktiska bok – Kooperativt lärande i praktiken: handbok för lärare i grundskolan – fått många att komma igång med KL i sina klassrum, kände vi att det fanns ett behov av en fortsättning med nytt innehåll och material. Beställ här: StudentlitteraturAdlibrisBokus

Boken fokuserar på lärarens pedagogiska uppdrag att utveckla sina elever att bli mer effektiva i sina samarbeten med andra. Boken fördjupar dina kunskaper om att kunna använda kooperativt lärande i varierande situationer för att stärka elevernas lärande. Ämnen som grupputveckling, reflektion och bedömning behandlas. Kooperativt lärande görs bäst tillsammans med kollegor – därför får du i boken även ta del av tips och strategier för att tillsammans med dina kollegor göra metodiken till er egen. Boken består av tre delar. Första delen handlar om hur du som ledare kan arbeta
gruppstärkande och utveckla grupper över tid. I del två presenteras 20 praktiska strukturer som kan användas för att stärka lärandet i par, grupp och klass. I den avslutande delen finns stöd och resurser för att implementera kooperativt lärande på din skola. I de digitala resurserna finns filmer, mallar och illustrationer som kan användas i undervisningen och på skolan.

Vi hoppas och tror att boken kommer att ge nya tankar och verktyg för att hjälpa er framåt på er kooperativa resa!

Här kan du beställa boken: Studentlitteratur, Adlibris, Bokus

Lämna ett svar