Vårens kurser och nyheter!

Nu är det strax jul och vi hoppas du haft en bra termin. Vi vill dela med oss av alla möjligheter som finns under våren för kompetensutbildning tillsammans med oss. 

Kurs för förstelärare och utvecklingsledare (digital): Att leda lärande för lärare

I höst genomförde vi kursen Att leda lärande för lärare som blev mycket uppskattad. Är du förstelärare eller utvecklingsledare och ska leda utvecklingsarbete på din skola/förskola? Vill du ha fler verktyg kring hur du kan leda en process och stötta kollegor? Boken Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola ingår samt mallar och stödtexter för att skapa en process kring lärares lärande i din verksamhet. Digital, tre eftermiddagar 14:00-17:00: Träff 1 – 9 februari, Träff 2 – 23 mars, Träff 3 – 4 maj

Meningsfullt lärande

Är du nyfiken på hur vi kan göra skoldagen mer meningsfull för eleverna? Vill du ha fler tips och verktyg kring innehållsval och demokratiska arbetssätt? Då är denna heldag för dig! Med utgångspunkt i boken Meningsfullt lärande – demokrati och samtal i skolan (som ingår i kurspriset) dyker vi djupare in i frågor kring demokrati och meningsfullhet. Stockholm: 17 maj

Nationell digital konferens Kooperativt lärande i Sverige

Den 5 april är det dags för den andra nationella konferensen om kooperativt lärande. Här kommer du få ta del av lärares erfarenheter från hela Sverige, delta i masterclass och nätverka med andra lärare från Smygehuk till riksgränsen. Hela konferensen sker digitalt och är ett samarbete mellan KoLiS och Studentlitteratur. Boka här!

Öppen digital kurs i kooperativt lärande

I vår provar vi en öppen digital kurs med nytt material, filmer och uppdrag i samarbete med LoopMe. Kursen sker utifrån dina förutsättningar och behov mellan februari till maj där du får återkoppling från Niclas eller Jennie på dina reflektioner kring det som händer i ditt klassrummet. En prova-på-kurs till reducerat pris! https://kooperativt.com/digitala-produkter/

Tvådagarskurs i kooperativt lärande (steg 1)

Vill du lära dig mer om kooperativt lärande och hur det kan användas i klassrummet? Vill du få fler verktyg för att skapa en elevaktiv undervisning där eleverna utvecklar kunskaper såväl som sociala förmågor? Boken Kooperativt lärande i praktiken – handbok för lärare i grundskolan ingår. Stockholm: 16-17 februari, Helsingborg: 3-4 mars, Göteborg: 16-17 mars, Digital: Dag 1 – 25 januari, dag 2 – 24 mars

Fortsättningskurs i kooperativt lärande (steg 2)

Har du jobbat med kooperativt lärande ett tag och vill ta nya steg? Har du gått en steg 1-utbildning eller har motsvarande kunskaper? Boken Kooperativt lärande i praktiken – grupputveckling och ledarskap ingår. Göteborg: 29-30 mars

Kooperativt ledarskap (digital)

Är du skolledare på en skola som arbetar eller ska börja arbeta med kooperativt lärande? Vill du ha fler verktyg för att skapa samarbete och gemenskap bland dina lärare? Digital: 26 april

Fördjupningsworkshops (digitala)

Under våren kommer vi ha fyra tvåtimmars fördjupningsworkshops där ni får möjlighet att dyka djupare kring någon aspekt av kooperativt lärande. Bokningslänkar presenteras fortlöpande. Datum och teman kan ni se nedan. Tiden för alla är 15:00-17:00. Hoppas vi ses! 19/1: Introduktion till kooperativt lärande – föreläsning. 24/2: Kooperativ matematik 22/3: Grupputveckling och bedömning 19/5: Erfarenhetsutbyte för lärare som jobbat länge med KL

Nya böcker!

Kooperativt lärande i praktiken – grupputveckling och ledarskap innehåller tips för ditt ledarskap i ett samarbetande klassrum. Boken presenterar 20st nya strukturer och har mallar för kamratbedömning, självskattning och grupputveckling. I bokens digitala bibliotek finns bildstöd för lektioner och inspelade filmer. Ute nu på Adlibris, Bokus, Läromedia och Studentlitteratur. Läs mer om boken här!

Innan sommaren släppte Jennie och Niclas en ny bok om Meningsfullt lärande som kan hittas på Studentlitteratur, Bokus eller Adlibris. Boken är sprängfylld med praktiska tips för att göra undervisning engagerande, spännande och utvecklande. En perfekt bok som julklapp till lärare! Läs mer om boken här!

Ha en fantastisk ledighet och vi hoppas vi ses i vår!

Varma hälsningar 

Niclas & Jennie

Lämna ett svar