Kooperativa nyheter!

Vi har flera nyheter som vi tror du kommer gilla! Nu finns vi på Preparus.se där du till din skola kan köpa två inspelade föreläsningar, texter och uppdrag i klassrummet kring att använda par i undervisningen och att göra lärandet meningsfullt för eleverna. Titta gärna på filmerna i länkarna under för mer info! Vi har även skapat ett komplett utbildningspaket i kooperativt lärande både för förskolan och för skolan. Allt för att göra KL mer tillgängligt för alla som är intresserade. Vi är mycket stolta över dessa och det kommer vara ett stort stöd för de som vill utvecklas i sin undervisning!

Preparus

Samarbete i par

I denna föreläsning ger Jennie Wilson och Niclas Fohlin konkreta verktyg kring hur läraren kan använda samarbete mellan elever där de får möjlighet att stötta varandra i undervisningen.

Meningsfullt lärande

Med utgångspunkt i frågan “Vad är meningen med skolan?” undersöker Jennie Wilson och Niclas Fohlin begrepp som autentiskt lärande, demokratiskt deltagande och gemenskap. Övergripande tankar, praktiska exempel och utmanande frågor ger lyssnaren nya ingångar och verktyg för att skapa en meningsfull undervisning.

Till de förinspelade föreläsningarna finns även en text som går djupare in i temat, reflektionsfrågor att använda i kollegiet samt uppdragskort som stöd för att omsätta innehållet i egen handling.

Digitalt utbildningspaket

Vi har även skapat ett komplett digitalt utbildningspaket för kooperativt lärande som du kan arbeta med individuellt, i arbetslag, i ett stadie eller i en hel verksamhet. Paketet innehåller flera korta filmer, texter, mallar och uppdrag att genomföra i praktiken. Syftet är att alla ska få en mycket god grund att utveckla sin undervisning att bli mer samarbetsinriktad utifrån kooperativt lärande. Det finns ett paket för förskolan och ett för grundskolan. Följ länken och skicka din förfrågan kring antal deltagare så får du ett prisförslag!

Skolpaket Kooperativt lärande

Förskolpaketet Kooperativt lärande

Nationell konferens

Tisdagen den 5 april sker en nationell konferens med flera workshops, föreläsningar och samtal om hur du kan använda KL i skolans alla ämnen. 20st lärare från Skåne till Kiruna berättar i microföreläsningar hur de använder KL i sina klassrum. Niclas Fohlin och Jennie Wilson inleder dagen med en helt ny föreläsning och därefter sker även masterclass i allt från att arbeta med sociala färdigheter, muntligt berättande, problemlösning, kollegialt lärande, barnkonventionen och värdegrundsarbete. Be om att få kompetensutbildning den 5 april och boka in dig, du kommer inte ångra dig!

Nationell konferens Kooperativt lärande – 5 april!

Några av föreläsarna och key-speakers!

Lämna ett svar