Kurser hösten 2022

Välkommen till höstens kurser! Det finns en mängd olika att välja mellan beroende på vad just du behöver. Hoppas vi ses!

Tvådagarskurs i kooperativt lärande – steg 1

Vill du lära dig om kooperativt lärande och få verktyg för att skapa ett mer samarbetande klassrum? Vill du få stöd att komma igång och få konkret kunskap att använda med dina elever? Då är detta kursen för dig! I två dagar får du testa på och lära dig om kooperativt lärande tillsammans med andra. Boken Kooperativt lärande i praktiken – handbok för lärare i grundskolan ingår. I höst går kursen i Stockholm (13-14 september) och Lund (4-5 oktober). Mer info och bokning i länken HÄR.

Fortsättningskurs i kooperativt lärande – steg 2

Har du jobbat med kooperativt lärande ett tag med dina elever och gått steg 1-kurs eller motsvarande? Vill du ha stöd att ta dig vidare? Vill du få fler verktyg kring grupputveckling, kunskap kring att stötta kollegor och möjlighet att dela erfarenheter med andra i samma sits? Då passar fortsättningskursen för dig! I två dagar får du fördjupa och utöka din kooperativa ryggsäck. Boken Kooperativt lärande i praktiken – grupputveckling och ledarskap ingår. I höst är vi i Stockholm den 11-12 oktober. Läs mer och boka i länken HÄR.

Digitala fördjupningsworkshops

I höst kommer vi att ha ett flertal olika fördjupningsworkshops. Dessa är digitala workshops på två timmar där du får möjlighet att fördjupa dig kring någon aspekt inom kooperativt lärande som du är extra intresserad av. Här nedan ser du höstens datum och teman. Hoppas vi ses! För mer info om varje tillfälle samt bokning, se HÄR.

  • Introduktion till kooperativt lärande 7/9 kl 15-17
  • Läsundervisning och kooperativt lärande 20/9 kl 15-17
  • Kooperativt lärande i matematikundervisningen 13/10 kl 15-17
  • Skrivundervisning och kooperativt lärande 25/10 kl 15-17
  • Kooperativt lärande i praktiskt-estetiska ämnen 8/11 kl 15-17
  • Kooperativt lärande i fritidshemmet 16/11 kl 09-11
  • Kooperativt lärande i anpassad grundskola 22/11 kl 15-17

Att leda lärande för lärare

OBS! Pga för få anmälda flyttas denna till våren, nya datum kommer. Är du förstelärare eller utvecklingsledare med ansvar att leda kollegor i utvecklingsarbete? Vill du ha fler konkreta verktyg att använda för att stötta kollegor på bästa sätt? Vill du öka din kunskap kring vad som behövs för att lyckas med förändringsarbete? Då är detta kursen för dig! Under tre digitala eftermiddagar får du kunskap och verktyg för att stärkas i din roll som ledare för kollegors lärande. Boken Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola ingår. Läs mer och boka HÄR.

Meningsfullt lärande

Är du nyfiken på hur vi kan göra skoldagen mer meningsfull för eleverna? Vill du ha fler tips och verktyg kring innehållsval och demokratiska arbetssätt? Då är denna digitala heldag den 26/10 för dig! Med utgångspunkt i boken Meningsfullt lärande – demokrati och samtal i skolan (som ingår i kurspriset) dyker vi djupare in i frågor kring demokrati och meningsfullhet. Läs mer och boka HÄR.

Digital kurs i egen takt

Under vårterminen testade vi ett nytt koncept med en digital kurs där du i egen takt läser texter, genomför uppdrag, reflekterar i ett digitalt program och får individuell feedback från Jennie och Niclas. I höst kör vi en omgång till. Mer info och bokning HÄR.

Digitala paket för förskola och skola

Vill er skola/förskola få en utbildning i kooperativt lärande men vill göra det i er egen takt? I dessa utbildningspaket får ni stöd att komma igång med kooperativt lärande med hjälp av texter, inspelade föreläsningar, uppdrag och material. Utbildningspaketet går att göra på en hel skola eller i ett arbetslag. Läs mer om paketet för skola HÄR och paketet för förskola HÄR.

Inspelade föreläsningar på preparus.se

På preparuse.se erbjuder vi två olika inspelade föreläsningar med text och uppdrag som kan användas som fortbildning i ett arbetslag eller på en skola. Den ena handlar om meningsfullt lärande – läs mer och boka HÄR. Den andra ger verktyg kring samarbete i par – läs mer och boka HÄR.

Lämna ett svar