Kurser och workshops ht24

Vill du utvecklas som lärare? Vill du få fler verktyg för att skapa en elevaktiv, meningsfull och demokratisk undervisning? Häng med på kurs eller workshop i höst!

Kurser

I höst planerar vi att genomföra en omgång av vår uppskattade tvådagarskurs i kooperativt lärande. Två dagar fyllda av lärande, samtal, praktiskt prövande och inspiration. Efter dessa två dagar har du verktyg att skapa ett samarbetande klassrum. Detta är en kurs som verkligen påverkar din undervisning.

För den som inte har möjlighet att gå på tvådagarskurs har vi en digital variant som genomförs i egen takt. Med hjälp av det digitala verktyget LoopMe genomför du uppdrag, reflekterar och får feedback från Jennie och Niclas. Du får också stöd av andra lärare i digitala träffar.

Lär mer om kurserna och boka HÄR.

Digitala fördjupnings-workshops

Nu finns höstens teman och datum uppe för bokning. I våra uppskattade digitala workshops får du under två timmar fördjupa dig inom ett tema du är intresserad av. Du får ny inspiration och nya konkreta verktyg att använda direkt i undervisningen. I höst har vi sju olika teman. Endast 495 kr + moms för första deltagaren, sen 300 kr + moms om ni bokar fler. Väl investerad tid! In och titta HÄR för att läsa mer och boka. Hoppas vi ses!

Preparus

I samarbete med Preparus har vi spelat in två föreläsningar. Till de förinspelade föreläsningarna finns även en text som går djupare in i temat, reflektionsfrågor att använda i kollegiet samt uppdragskort som stöd för att omsätta innehållet i egen handling.

Samarbete i par

I denna föreläsning ger Jennie Wilson och Niclas Fohlin konkreta verktyg kring hur läraren kan använda samarbete mellan elever där de får möjlighet att stötta varandra i undervisningen.

Meningsfullt lärande

Med utgångspunkt i frågan “Vad är meningen med skolan?” undersöker Jennie Wilson och Niclas Fohlin begrepp som autentiskt lärande, demokratiskt deltagande och gemenskap. Övergripande tankar, praktiska exempel och utmanande frågor ger lyssnaren nya ingångar och verktyg för att skapa en meningsfull undervisning.

Digitalt utbildningspaket

I samarbete med Studentlitteratur har vi skapat ett komplett digitalt utbildningspaket för kooperativt lärande som du kan arbeta med individuellt, i arbetslag, i ett stadie eller i en hel verksamhet. Paketet innehåller inspelade föreläsningar, texter, mallar och uppdrag att genomföra i praktiken. Syftet är att alla ska få en mycket god grund att utveckla sin undervisning att bli mer samarbetsinriktad utifrån kooperativt lärande. Det finns ett paket för förskolan och ett för grundskolan. Följ länken och skicka din förfrågan kring antal deltagare så får du ett prisförslag!

Skolpaket Kooperativt lärande

Förskolepaketet Kooperativt lärande

Lämna ett svar