Sommar, sommar, sommar….

 

Som ni kanske märkt har inläggen inte kommit lika tätt de senaste veckorna. Som lärare är det mycket att stå i så här till slutet av terminen och både vi och barnen behöver ett sommarlov för att slappna av och spendera tiden med annat. Nu under sommaren behöver alla vi lärare en välförtjänt paus! Vi kommer fortsätta lägga upp några inlägg under sommaren, men inte med samma frekvens. Är ni nya läsare, eller om ni inte hunnit kika så mycket på inläggen kommer här en läslista med olika förslag på vad ni kan läsa om ni vill veta mer om Kooperativt Lärande. Vi kommer fortsätta hela nästa termin med nya inlägg, nya strukturer och mer information om kurser/workshops samt kanske fler gästförfattare av klassrumsexempel på bloggen!

Här nedan finns enlista med några matnyttiga inlägg som ger en god grund för att kunna använda sig av och förstå metodiken kring Kooperativt Lärande.

 1. Ett tanke-experiment!
 2. Inlägg på Skola365 om skolutveckling och Kooperativt Lärande
 3. Är Kooperativt Lärande evidensbaserat?
 4. Förutsättningar för Kooperativt Lärande
 5. Att skapa lärande grupper
 6. Viktigt att tänka på!
 7. Alternativ till handuppräckning!
 8. Att använda roller i Kooperativt Lärande
 9. Några strukturer!
  1. Struktur: EPA – Enskilt, par, alla
  2. Struktur: Turas om
  3. Struktur: PPT – Par På Tid
  4. Struktur: Karusellen
  5. Struktur: Hör vi ihop?
  6. Struktur: Mina ord, dina ord
  7. Struktur: Inspiratören
  8. Struktur: Kommunikatören
  9. Struktur: Samtalstrappan

Vill du läsa om fler strukturer så hittar du alla här.

Om du vill ha något spännande att läsa på stranden och är intresserad av Kooperativt Lärande rekommenderar vi dessa böcker nedan. Den teoretiska basen får du bra från böcker som Stärk språket, stärk lärandet samt Kommunikation i klassrummet. Svenska böcker om Kooperativt Lärande finns i princip inte men de här nedan på svenska ger trots det än bra bas att stå på!

Vi önskar er en fantastisk sommar!

Från Niclas Fohlin, Jennie Wilson och Lisa Westman @ kooperativt.com

2 kommentarer

Lämna ett svar